За нас

MЛАДОСT е еден од најголемите и најважните производители на градежен материјал во регионов, познато име на пазарот, синоним за квалитетни керамиди и блокови за ѕидање и меѓуспратни конструкции кои што благодарејќи му на квалитетот го пронајдоа патот до задоволните корисници на целата територија на Србија, Косово, но и на пазарот во Македонија, Бугарија, Романија, Албанија, Црна Гора, …

Прочитај повеќе

Производи

КЕРАМИДИ

Со реконструкцијата кон крајот на 2010. и почетокот на 2011.година, извршено е вградување на нов екструдер и инсталирани се 2 нови двоглави преси кои што спаѓаат во редот најсовремени во оваа област.

Прочитај повеќе
КЕРАМИДИ
КЕРАМИДИ

Енергетски блокови

Со актуелизацијата на стандардите за енергетска ефикасност, прашањата за заштита на животната средина и побарувачката за современа изградба, компанијата “Младост” ја разви последната генерација на блокови за големи формати – ЕНЕРГЕТСКИ БЛОКОВИ.

Прочитај повеќе
Енергетски блокови
Енергетски блокови

Стандардни блокови

Блоковите за ѕидање и за меѓуспратните конструкции се произведуваат во фабриките ИГМ МЛАДОСТ- РАД Власотинце и ИГМ МЛАДОСТ- ТМП Мала Плана.

Прочитај повеќе
Стандардни блокови
Стандардни блокови

Традиција

Индустријата за груба керамика “MЛАДОСT”, oбединува три фабрики од југот на Србија во едно препознатливо име, кое што е познато, пред се, по квалитетот на своите производи. Во фабриката во Лесковац организирано е производството на керамиди, додека во фабриките во Топличка Мала Плана и во Власотинце се произведува блоковска роба за ѕидање и за меѓуспратни конструкции. Своето огромно реноме “MЛАДОСT” го темели на сто години долгата традиција. Имено, со основањето на Фабриката за производство на керамички производи во 1911. година, поставени се темелите на современото производство на градежен материјал од глина. Највисокиот оџак во Лесковац се наоѓа токму во оваа фабрика и е симбол за традиција и сведок на уметноста, постојаноста и убавината на градежното создавање.

Прочитај повеќе