Giter 5

Глинени блокови дизајнирани за традиционална, класична градба. Шупливите блокови со вертикални шуплини се користат за носечки ѕидови во напредни градежни системи, скелетни системи, префабрикувани елементи. Подобрените естетски и технички перформанси ја поддржуваат стабилноста на масивните градежни објекти, како и микроклимата во изградените објекти.

Техничка спецификација
Димензии ДxШxВ (mm)

250x190x190

EНФ

4,6

Mаса (kg)

6

Јачина на притисок (N/mm2)

11,5

Потрошувачка за 1m2 ѕид со дебелина 12cm

25/20

Парчиња во m3

110

Парчиња на палета

160

Maса на палетата (kg)

967

РЕФЕРЕНТНИ ОБЈЕКТИ

Младост Стандарден Блок

Mладост PRO ќерамиди и блокови во најсложените проекти кои бараат квалитет на производите, сигурна и стабилна испорака на материјали како и техничка поддршка при извршување на работите.

Mладост – Квалитет што се наследува

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top