Енергетски блок 25 “AKUSTIK” - Mladost Leskovac

Енергетски блок 25 “AKUSTIK”

MЛАДОСТ енергетски блок 25 AKUSTIK е супериорен блок од глина кој има звучна изолација од 56dB.

Извршен е тест за звучна изолација со експериментален метод, при што добиените резултати ги потврдија акустичните вредности меѓу најдобрите. Блоковите за посебна примена обезбедуваат одлична звучна изолација која е 56dB во реални услови, без додадени слоеви на малтер и фасада.

Се користат во изградбата на надворешни и внатрешни ѕидови на објекти. Со намалување на ефектот на ладните мостови со елиминација на страничните гипсени споеви и користење на перо-жлеб врска, се добива одлична звучна изолација и подобрени термички својства.

ПРЕДНОСТИ НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ БЛОКОВИ AKUSTIK

Супериорен квалитет на суровините

Од кои се направени блоковите обезбедуваат одлична микроклима во новоизградените објекти.

Прецизна монтажа

Со подобрување на прецизноста на димензиите на блоковите, се овозможува заштеда во обработката на ѕидовите

Врвна звучна изолација

Исклучителни акустични вредности од 56 dB се добиени со технологијата на изработка на специјална саќе структура на енергетскиот блок.

Заштеда – Лесна и брза монтажа

Системот перо-жлеб овозможува брза и лесна монтажа без дополнителен топлински мост, што овозможува и дополнителна топлинска изолација при поставување на надворешни ѕидови.

Техничка спецификација
Димензии ДxШxВ (mm)

380x250x238

EНФ

11,6

Maса (kg)

23,5

Потрошувачка на m2 / m3

10,50/43

Звучна изолација Rw

56dB

Јачина на притисок (N/mm2)

14

Парчиња на палета

48

Maса на палетата (kg)

1.150

РЕФЕРЕНТНИ ОБЈЕКТИ

Младост Енергетски Блок

Младост PRO ќерамидите и блокови во најсложените проекти кои бараат квалитет на производот, сигурна и стабилна испорака на материјалот како и техничка поддршка при изведување на работите.

Mладост – Квалитет што се наследува

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top