fbpx

Енергетски Блокови за надворешни ѕидови

МЛАДОСТ Енергетски блок за современа градба! Користејќи ја најсовремената технологија и знаењето на најдобрите стручњаци во областа, енергетските глинени блокови Младост овозможуваат енергетска ефикасност на објектите во кои се поставени. Тие се модерно и еколошко решение кое гарантира издржливост и долговечност, здрава просторна микроклима и безбеден дом за идните генерации. Се инсталираат во системи кои обезбедуваат заштеда на енергија и брзина на градба од 35% Вредноста на зградата е под фасадата. Традиција што се наследува!

ПРЕДНОСТИ НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ БЛОКОВИ ЗА НАДВОРЕШНИ ЅИДОВИ

Природен состав на материјалот

Произведен од природен материјалглина од југот на Србија исклучително богата со минералот железо.

Врвен квалитет на глина

ВРВЕН КВАЛИТЕТ НА ГЛИНА ИГМ Младост поседува едно од најквалитетните наоѓалишта на глина во регионот, што му овозможува да произведе еден од најквалитетните градежни блокови на пазарот во Југоисточна Европа со современ производствен процес.

Заштеда на енергија

Саќе структурата на блокот овозможува задржување на воздухот, што придонесува за супериорни перформанси во топлинската изолација на ѕидовите и на тој начин заштедува енергија за греење и ладење.

Побрза градба

Перо-жлеб систем за вградување Системот перо-жлеб овозможува побрзо и сигурно вградување како и намалување на загубата на енергија во деловите на спојот на двата блока, со што се спречува термички прекин, а со тоа се зголемуваат термоизолационите својства.

ПРОДАЈНИ
ПОДРАЧЈА
TEХНИЧКА
ПОДДРШКА
ПРИЈАВА НА
NEWSLETTER
Scroll to Top