Tradicional PRO – Кафена боја – Mат - Mladost Leskovac
MAT
СЈАЈ

Tradicional PRO – Кафена боја – Mат

Mладост Tradicional PRO ќерамида е премиум ќерамида со голем формат, чија површина е оплеменета со енгоба со различни бои (црна, кафена и црвена). 

Се произведува во црна, кафена и црвена боја, од кои секоја е достапна во две варијанти, мат и сјајна. 

Геометриска традиционална ќерамида со двојни жлебови и двојни канали на горната површина што дава висока механичка отпорност и сигурност од временските услови. 

Се произведува во нов погон со најсовремена технологија. Се пресува со гипсени калапи, со што се постигнува целосна мазност и изразен ефект на геометриски релјеф, особено жлебови, што овозможува исклучително вклопување на покривот и запечатување на покривната рамнина. Со лизгачкото летвисување има голема лизгачка површина, што овозможува брза санација на покривот, без скапи и макотрпни промени на кровната конструкција и покривните летви. 

Обложените ќерамиди со длабоки двојни фалцови обезбедуваат целосно запечатување на површината на покривот. 

Произведена во погон за производство на ќерамиди со најсовремена технологија и опрема. Се пресува со гипсени калапи, што и дава совршено остри и елегантни линии. Изработена од висококвалитетна глина со 50-годишна гаранција за издржливост. Традиција на совршенство. 

Технички спецификации

Маса (kg)

3,85

Должина (mm)

480

Ширина (mm)

290

Покривна должина (cm)

40,7

Покривна ширина (cm)

25

Потрошувачка по m2

10

Растојание помеѓу летвичките (cm)

40,5

Јачина на свиткување (kN)

2,3

Минимална косина на покривот, степени

15°

Парчиња на палета/маса на палетата (kom/kg)

280/1120-1140

ДЕТАЛ ПОКРИВАЊЕ СТРЕА НА ПОКРИВ

Услови за косина на кров од 20° до 45°

Почитување на сите препорачани технички барања за инсталација на подконструкција, што подразбира:

→ Кровна фолија Climateq PRO 120 тежина 120 g/m2 повеќеслојна мембрана: – долната страна паропропустлива – горната страна водонепропустлива

→ Поставување на фолијата – паралелно со стреата → Преклопување 10 – 15 cm

→ Под контралетвата се поставува лента за запечатување → Мерки за безбедност – скали за одење по покривот

ДЕТАЛ ПОКРИВАЊЕ СТРЕА НА ПОКРИВ СО МАЛА КОСИНА

Услови за косина на кров од 20° до 45°

Почитување на сите препорачани технички барања за инсталација на подконструкција, што подразбира:

→ Кровна фолија Climateq PRO 120 тежина 120 g/m2 повеќеслојна мембрана: – долната страна паропропустлива – горната страна водонепропустлива

→ Поставување на фолијата – паралелно со стреата → Преклопување 10 – 15 cm

→ Под контралетвата се поставува лента за запечатување → Мерки за безбедност – скали за одење по покривот

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top