fbpx
MAT
СЈАЈ

Horizont PRO – Црна боја – Сјај

Mладост Horizont PRO ќерамида е премиум ќерамида со голем формат, чија површина е оплеменета со енгоба со различни бои (црна, кафена и црвена). 

Се произведува во црна, кафена и црвена боја, од кои секоја е достапна во две варијанти, мат и сјајна. 

Претставува комбинација на медитеранскиот и континенталниот архитектонски стил. Се произведува во трајни бои во различни нијанси со постојан квалитет. Обложените ќерамиди со длабоки двојни фалцови го комплетираат целосното запечатување на површината на покривот. 

Произведена во погон за производство на ќерамиди со најсовремена технологија и опрема. Се пресува со гипсени калапи, што и дава совршено остри и елегантни линии. Изработена од висококвалитетна глина со 50-годишна гаранција за издржливост

Технички спецификации

Маса (kg)

3,85

Должина (mm)

480

Ширина (mm)

290

Покривна должина (cm)

40,7

Покривна ширина (cm)

25

Потрошувачка по m2

10

Растојание помеѓу летвичките (cm)

40,5

Јачина на свиткување (kN)

2,3

Минимална косина на покривот, степени

15°

Парчиња на палета/маса на палетата (kom/kg)

280/1120-1140

Детал покривање стреа на покрив

Услови за косина на кров од 20° до 45°

Почитување на сите препорачани технички барања за инсталација на подконструкција, што подразбира:

→ Кровна фолија Climateq PRO 120 тежина 120 g/m2 повеќеслојна мембрана: – долната страна паропропустлива – горната страна водонепропустлива

→ Поставување на фолијата – паралелно со стреата

→ Преклопување 10 – 15 cm

→ Под контралетвата се поставува лента за запечатување → Мерки за безбедност – скали за одење по покривот

Детал покривање стреа на покрив со мала косина

Услови за косина на кров од 20° до 45°

Почитување на сите препорачани технички барања за инсталација на подконструкција, што подразбира:

→ Кровна фолија Climateq PRO 120 тежина 120 g/m2 повеќеслојна мембрана: – долната страна паропропустлива – горната страна водонепропустлива

→ Поставување на фолијата – паралелно со стреата

→ Преклопување 10 – 15 cm

→ Под контралетвата се поставува лента за запечатување → Мерки за безбедност – скали за одење по покривот

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top