Енергетски блок 20/33 - Mladost Leskovac

Енергетски блок 20/33

Се карактеризира со брза, ефикасна и економична конструкција во системи кои заштедуваат енергија за греење и ладење, со својата прилагодена димензија создава предуслов за искористување на површината на објектите.

ПРЕДНОСТИ НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ БЛОКОВИ ЗА НАДВОРЕШНИ ЅИДОВИ

Природен состав на материјалот

Произведен од природен материјалглина од југот на Србија исклучително богата со минералот железо.

Врвен квалитет на глина

ВРВЕН КВАЛИТЕТ НА ГЛИНА ИГМ Младост поседува едно од најквалитетните наоѓалишта на глина во регионот, што му овозможува да произведе еден од најквалитетните градежни блокови на пазарот во Југоисточна Европа со современ производствен процес.

Заштеда на енергија

Саќе структурата на блокот овозможува задржување на воздухот, што придонесува за супериорни перформанси во топлинската изолација на ѕидовите и на тој начин заштедува енергија за греење и ладење.

Побрза градба

Перо-жлеб систем за вградување Системот перо-жлеб овозможува побрзо и сигурно вградување како и намалување на загубата на енергија во деловите на спојот на двата блока, со што се спречува термички прекин, а со тоа се зголемуваат термоизолационите својства.

Техничка спецификација
Димензии ДxШxВ (mm)

330x200x238

EНФ

8,26

Maса (kg)

10,9

Потрошувачка по m2 / m3

12,73/63,69

Коефициент на топлинска спроводливост

0,243

Јачина на притисок (N/mm2)

10

Парчиња на палета

96

Maса на палетата (kg)

1.051

РЕФЕРЕНТНИ ОБЈЕКТИ

Младост Енергетски Блок

Младост PRO ќерамидите и блокови во најсложените проекти кои бараат квалитет на производот, сигурна и стабилна испорака на материјалот како и техничка поддршка при изведување на работите.

Mладост – Квалитет што се наследува

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top