Енергетски блок 12/33 - Mladost Leskovac

Енергетски блок 12/33

Енергетскиот преграден блок 12/33 е со поголем формат и е погоден за изградба на преградни ѕидови во внатрешноста на објектите. Поради зголемените димензии овозможуваат брза и економична градба. Потеклото и супериорниот квалитет на суровините од кои се направени обезбедуваат одлична микроклима во новоизградените објекти. 

ПРЕДНОСТИ НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ БЛОКОВИ ЗА ПРЕГРАДУВАЊЕ НА ЅИДОВИ

Супериорен квалитет на суровините

Од кои се направени блоковите обезбедуваат одлична микроклима во новоизградените објекти

Поголем формат и прецизна завршна обработка

Овозможува побрза и попрецизна монтажа, што доведува до заштеда на врзивниот материјал за ѕидање.

Подобрени звучни и изолациски карактеристики

Структурата на саќе на преградните ѕидови обезбедува подобрени звучни и изолациски карактеристики

Брзата и едноставна монтажа ви заштедува време и пари

Хоризонталните споеви овозможуваат минимална употреба на врзивни материјали
Техничка спецификација
Димензии ДxШxВ (mm)

330x120x238

ЕНФ

4,82

Mаса(kg)

6,7

Потрошувачка по m2 / m3

12,73/106

Коефициент на топлинска спроводливост

NPD

Јачина на притисок (N/mm2)

12

Парчиња на палета

144

Maса на палетата(kg)

985

РЕФЕРЕНТНИ ОБЈЕКТИ

Младост Енергетски Блок

Младост PRO ќерамидите и блокови во најсложените проекти кои бараат квалитет на производот, сигурна и стабилна испорака на материјалот како и техничка поддршка при изведување на работите.

MладостКвалитет што се наследува

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top