Вентилациска ќерамида PRO – Црна Боја – Maт - Mladost Leskovac
MAT
СЈАЈ

Вентилациска ќерамида PRO – Црна Боја – Maт

Младост вентилациска ќерамида PRO е наменета за ефикасно проветрување на покривот со што се елиминира можноста за кондензација и собирање на влага. 

Збогатувајќи ја горната површина со енгоба, добиваме посебни елементи на убави и постојани боиДокажаниот век на употреба на ќерамидите и специјалните елементи е над 50 години. 

Се прилагодува на сите модели MЛАДОСТ PRO ќерамиди и поради тоа покривот визуелно ќе изгледа како една убава и хармонична целина
Начин на примена:
Во зависност од климатските и техничките услови се проектира косината на покривот, од 15º до 22º. 

Технички спецификации
Маса (kg)

4,1

Должина (mm)

480

Ширина (mm)

290

Покривна должина (cm)

40,7

Покривна ширина (cm)

25

Потрошувачка по m2

10

Растојание помеѓу летвичките (cm)

40,5

Минимална косина на покрив, степени

15°

Парчиња на палета/маса на палетата (kom/kg)

140/610

Вентилациска ќерамида PRO

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top