Слични производи

Вентилациска ќерамида ECO

Вентилациската ќерамида ECO му овозможува потполна функционалност и долговечност на вашиот покрив. Наменета е за ефикасно проветрување на покривот, со што се елиминира можноста за кондензација и собирање влага. Се прилагодува со сите модели MЛАДОСТ Eco ќерамиди и поради тоа покривот ќе изгледа визуелно како една убава и хармонична целина. Начин на примена: Во зависност од климатските и техничките услови, се проектира косина на покривот, од 15º до 22º. Покривот се проектира од десно на лево, почнувајќи од стреа кон слеме на покривот. Секој следен ред поместувајте го за половина ширина на ќерамидата. Доколку е потребно, овозможено е и врзување на ќерамидите со жица за летви.

Технички спецификации

Маса (kg)

3,24

Должина (mm)

415

Ширина (mm)

260

Покривна должина (cm)

36

Покривна ширина (cm)

22

Растојание помеѓу летвичките (cm)

35,5

Минимална косина на покрив, степени

15°

Парчиња на палета/маса на палетата (kom/kg)

168/565

Вентилациска ќерамида ECO

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top