Блок 16/33

Младост шуплив блок 16/33 со хоризонтални шуплини се користи за неносечки ѕидови. Може да се користи како полнење во бетонските конструкции на објектите. Се произведува во согласност со современите барања на одржливото градење (заштеда на енергија, брза градба, економичност и сл.).

Техничка спецификација
Димензии ДxШxВ (mm)

330x250x160

EНФ

6,7

Maса (kg)

7,9

Jачина на притисок (N/mm2)

4

Потрошувачка за 1m2 ѕид со дебелина 25cm/16cm

18/12

Парчиња во m3

72

Парчиња на палета

120

Maса на палетата (kg)

953

РЕФЕРЕНТНИ ОБЈЕКТИ

Младост Стандарден Блок

Mладост PRO ќерамиди и блокови во најсложените проекти кои бараат квалитет на производите, сигурна и стабилна испорака на материјали како и техничка поддршка при извршување на работите.

Mладост – Квалитет што се наследува

Пријавете се на Newsletter

Пријавете се на наш Newsletter и останете информирани!

На вашата е-маил адреса ќе добиете најнови информацији актуелни теми и новости.

Scroll to Top