O nama

MLADOST je jedan od najvećih i najznačajnijih proizvođača građevinskog materijala u regionu, poznato ime na tržištu, sinonim za kvalitetne crepove i blokove za zidanje i međuspratne konstrukcije koji su zahvaljujući kvalitetu pronašli put do zadovoljnih korisnika na celoj teritoriji Srbije i Kosova, ali i na tržištima Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije, Crne Gore i Rusije.

Detaljnije

Proizvodi

Crepovi

Rekonstrukcijom s kraja 2010. i početka 2011. godine, izvršena je ugradnja novog ekstrudera i instalirane su dve nove dvoglave prese koje spadaju u red najsavremenijih u ovoj oblasti.

Detaljnije
Crepovi
Crepovi

Energetski Blokovi

Aktuelizacijom standarda energetske efikasnosti, problema zaštite životne sredine i zahteva savremenog građevinarstva, kompanija MLADOST je razvila poslednju generaciju blokova za zidanje velikog formata – ENERGETSKE BLOKOVE.

Detaljnije
Energetski Blokovi
Energetski Blokovi

Standardni Blokovi

Blokovi za zidanje i međuspratne konstrukcije proizvode se u fabrikama MLADOST u Vlasotincu, Topličkoj Maloj Plani i Stalaću.

Detaljnije
Standardni Blokovi
Standardni Blokovi

Tradicija

Industrija grube keramike MLADOST objedinjuje četiri fabrike na jugu Srbije u jedno prepoznatljivo ime znano, pre svega, po kvalitetu svojih proizvoda. U fabrici u Leskovcu organizovana je proizvodnja crepa, dok se u fabrikama u Topličkoj Maloj Plani, Vlasotincu i Stalaću proizvodi blokovska roba za zidanje i međuspratne konstrukcije. Svoj veliki ugled MLADOST temelji na sto godina dugoj tradiciji. Naime, osnivanjem naše prve fabrike za proizvodnju keramičkih proizvoda 1911. godine postavljeni su temelji savremene proizvodnje građevinskog materijala od gline. Najviši dimnjak u Leskovcu nalazi se upravo u ovoj fabrici i simbol je tradicije i svedočanstvo umeća, postojanosti i lepote graditeljskog stvaranja.

Detaljnije